Ontwerp, herinrichting en aanleg begraafplaats Souburg

Gemeente Vlissingen
Aardewerk

  • Herinrichten begraafplaats
  • Ontwerp begraafplaats
  • Technische werkomschrijving begraafplaats
  • Aanleg begraafplaats

Project ontwerp, herinrichting en aanleg begraafplaats

De gemeente Vlissingen staat op het standpunt om op begraafplaatsen niet te ruimen. In het dorp Souburg ontstond een tekort aan begraafruimte. Op een deel van de begraafplaats waren de grafdrechten verlopen. Men besloot dit deel op te hogen zodat er opnieuw begraven kon worden in dit deel.

Men schreef enkele bedrijven aan om een ontwerp met prijsaanbieding te maken voor de herinrichting van dit deel.

Adviesburo R.I.E.T. werkt samen met Voogt graaftechniek en Verduyn Groenaannemingsbedrijf in Aardewerk. Dit samenwerkingsverband bundelt alle kennis en kunde omtrent begraafplaatsen.

Nabestaanden en belangstellenden konden op een presentatieavond hun stem uitbrengen op de inzendingen. Vanuit deze stemronde en een puntentelling voor de prijsaanbieding kwam de inzending van Aardewerk als winnaar uit de bus.

In het ontwerp ligt een diagonale as die eindigt bij een herdenkingsplaats. Nabestaande van de overledenen waarvan de graven onherkenbaar zijn geworden, kunnen hier hun geliefden herdenken. De plaats is aangeplant met sierkersen op het oude deel eerder zo kenmerkend waren. De nieuwe graven liggen in besloten grafkamers van beperkte omvang. Zo krijgt elk graf een herkenbare plaats.

Bekijk hier meer Begraafplaats projecten.

ontwerp begraafplaats sedumdak akkerbouw groninger landschap ecologisch advies hopmans ecologie veehouderij stilleven veeteelt