Fiets- en wandelpaden: advies, aanbesteding en toezicht

In Nederland  wordt veel gefietst en gewandeld. We gaan er graag op uit in het weekend of in de vakantie. Provincies, recreatieschappen en Dienst Landelijk gebied proberen het landschap steeds beter te ontsluiten voor de recreant door middel van de aanleg van nieuwe fiets- en wandelpaden.

Landschappelijke inpassing routes

De inpassing van een fietspad of wandelpad door een natuurgebied of in het landelijk gebied moet zorgvuldig gebeuren. Het pad moet passen in het landschap en de wandelaar of fietser moet onderweg kunnen genieten van de landschappelijke omgeving. De flora en fauna in een gebied mogen niet onnodig verstoord worden door de recreanten, ecologisch onderzoek is dus van belang. Met de juiste landschappelijke beplanting wordt een fietspad of wandelpad een nieuw landschappelijk element.

Aanleg van fietspaden en fietsbruggen

Ons bureau heeft veel ervaring met de aanleg van fietspaden of ruiterpaden in het landelijk gebied. We kunnen ook de bouw van bruggen of duikers meenemen in het
bestek. We hebben goede  kennis van de verschillende soorten verhardingmaterialen, zoals asfalt. We weten welk type op welke plaats de juiste keuze is, zodat er bijvoorbeeld ook geskatet kan worden of zodat ook onderhoudsverkeer of landbouwverkeer er gebruik van kan maken. U kunt bij ons ook terecht voor advies voor de opbouw van het cunet in zettinggevoelige gebieden.

Heeft u vragen?