Woonwijken: visievorming en ontwerp buitenruimten

Woonwijk ontwerpen | Stedelijk groen staat volop in de belangstelling. Zowel bij de opdrachtgevers als bij de eindklanten. Echter, lang niet alle steden en woonwijken zijn voorzien van voldoende groen. Sterker nog, het groen is (voornamelijk in en rondom steden) de afgelopen jaren zelfs afgenomen. Dit is met name vanuit gezondheidsoogpunt zeker niet wenselijk. Groen is een onmisbaar onderdeel van de openbare ruimte, het draagt bij aan de kwaliteit en de leefbaarheid van woonwijken. Een groene omgeving heeft een positief effect op iemands gezondheid. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wie in een groene wijk woont, zich beter voelt en minder last heeft van stress. Daarnaast is een woonwijk met veel groenvoorziening goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom is het belangrijk zorgvuldig met de inrichting van stedelijk groen om te gaan. Maar hoe zorgt u dat een wijk groener wordt? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar dient u als opdrachtgever rekening mee te houden? En welke partijen spelen daarbij een rol?

Ontwerp openbare ruimte

Het inrichten of ontwikkelen van een gebied vraagt om ruimtelijk inzicht en creativiteit. Tijdens het ontwerpproces brengt u uw wensen en eisen in en wij leveren creatieve oplossingen. Onze aanpak staat garant voor een goed doordacht plan dat aansluit op uw ideeën. Een aantrekkelijke eindpresentatie of visualisaties zorgen ervoor dat u uw bestuur of bewoners kunt overtuigen. Een dergelijk breed gedragen stedelijk groenplan verdient zichzelf gegarandeerd terug.

Werkvoorbereiding bij woonwijken ontwerpen

Woonwijk ontwerpen | Adviesburo R.I.E.T. kan u van dienst zijn met alle soorten buitenruimteplannen, van globale schetsontwerpen tot en met beplantingsadviezen of beplantingsvoorstellen. Wij maken ook bestekken of werkomschrijvingen voor de aanleg van groen in wijken. Daarnaast kunnen wij voor u ook het gehele projectmanagement verzorgen.

Adviesburo R.I.E.T is het adviesbureau achter diverse projecten in woonwijken en nieuwbouwwijken. Wij zijn een bureau dat doelgericht ondersteuning geeft bij de inrichting en beheer van de openbare ruimte. Met een uitgebreide kennis van het vakgebied kunnen wij u als opdrachtgever bijstaan bij uw vraagstukken. Als oplossingsgericht bureau wordt een praktische aanpak geboden voor al uw werkzaamheden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Heeft u vragen?