Uitbreiding begraafplaats Lambalgen

Opdrachtgever Aardewerk / Gemeente Scherpenzeel

Uitbreiding begraafplaats

  • Programma van eisen
  • Ontwerp

Project uitbreiding begraafplaats Lambalgen

Via Aardewerk, een samenwerkingsverband van Adviesburo voor Ruimtelijke Inrichting En Techniek, Verduyn groenvoorziening en Voogt graaftechniek is een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de begraafplaats in Scherpenzeel.
Nadat er een programma van eisen was opgesteld waaraan het ontwerp moest voldoen, werden er twee schetsontwerpen gemaakt. Beiden voldoen aan het PVE, maar het ene model kenmerkt zich door een landschappelijke vormgeving en het andere model is een spiegeling van de bestaande inrichting. Het laatste model had de voorkeur en dit model is uitgewerkt in een voorlopig ontwerp.
In dit ontwerp ligt de aula centraal, met uitzicht op een kleine tuin. Vanuit de aula vertrekken twee lanen naar het linker- en rechterdeel. Aan de laan ligt een kleine bomenweide. In het middengebied liggen de graven langs rechte grafpaden, omzoomd door een haag. In de buitenrand liggen de graven aan gebogen graspaden tussen sierlijke heesterpartijen. Aan de rand van de begraafplaats komt een zitplek voor overdenking en mijmering.

uitbreidingsplan begraafplaats Adviesburo Adviesbureau ingenieursburo ingenieursbureau Ruimtelijke Inrichting Ruimtelijke Inrichting en Techniek